Wedstrijden
WEDSTRIJD VOORSCHRIFTEN EN TIPS
 • Ruiterpaspoort meenemen op de wedstrijd dag
 • Kleed je pas om als je te paard moet, anders zijn je wedstrijdkleren al vies voordat je begint. Kom op je mooist!!! (zie ook kledingvoorschriften)
 • Bij de proeven F1 en F2 word er voorgelezen door mensen van onze manege. Vanaf F3 is het de bedoeling dat je ZELF een voorlezer regelt. Dit kunnnen meiden of jongens uit je eigen les zijn of waarvan je weet dat ze er ook zijn op de dag van de wedstrijd.
 • Lees voor je laatste les voor de wedstrijd je proef die moet gaan rijden nog eens door, zodat je tijdens de les nog een vraag kunt stellen. Het is namelijk vervelend dat je tijdens de wedstrijd iets niet snapt!
 • het zweepje houd je tijdens het rijden van de proef altijd in de linkerhand! je pakt het zweepje dus niet over bij het hand veranderen. Zo kun je op het einde ook met je rechterhand groeten.
 • Bij de proeven F2b, F4b, F6b, f8b hoort ook een stuk theorie dat geleerd moet worden. Deze theorie wordt op de dag van de wedstrijd schriftelijk afgenomen dmv meerkeuzevragen. Je wordt vanzelf geroepen wanneer het zover is. Heb je moeite met lezen, dan willen we je best helpen!
 • Een week voor de wedstrijd staat de startlijst op onze website met de starttijden en de proef die je moet rijden. Mocht je iets ontdekken dat niet klopt, laat het even op tijd weten!
 • Er wordt 15 minuten losgereden, dus houd daar rekening mee. Kom op tijd! Ook om je paard (samen met anderen) te komen poetsen, invlechten enz. Dat moet eigenlijk al klaar zijn als de wedstrijd begint. Het gebruik van shampoo of glansmiddelen is alleen in overleg toegestaan! De staart alleen met de vingers uitpluizen, niet kammen!!!!
 • Er is hulp op stal die aangeven wanneer je moet losrijden en aan de beurt bent om de proef te rijden. Blijf in de buurt dus!
Volgens het wedstrijdreglement van de FNRS moet een ruiter er van boven naar beneden zo uitzien: -veiligheidscap CE-EN 1384, -een manegesweater/bodywarmer of een effen sweater of een witte blouse met lange mouwen of rijjasje met plastron en witte handschoenen. -witte rijbroek (heb je een jasje dan hoort daar een witte rijbroek bij) of een donkere rijbroek. -rijlaarzen, rubber of leer of jodphurschoenen in combinatie met chaps (zonder franjes) -handschoenen zijn niet verplicht, maar als je ze draagt, dan moeten het witte zijn,zodat de jury je handhouding beter kan zien. Rijdt je helemaal in het officiele zwart/wit wedstrijdtenue dus met witte broek, plastron en zwart rijjasje, dan horen daar ook witte handschoenen bij!! ALS JE ZONDER JE AF TE MELDEN NIET OP DE PRIJSUITREIKING BENT, VERVALT JE PRIJS NAAR DE VOLGENDE DEELNEMER. DIT GELD OOK VOOR DE COMPETITIEBEKER!
Wedstrijdagenda

De volgende wedstrijd is op:
3 febr 2023

Meer informatie

LET OP:

 • Inschrijven voor de wedstrijden.
 • Alleen inschrijven met directe betaling.
 • Geen inschrijvingen via de telefoon.
KLEDINGVOORSCHRIFT WEDSTRIJD

Volgens het wedstrijdreglement van de FNRS moet een ruiter er van boven naar beneden zo uitzien:
 • Veiligheidscap CE-EN 1384,
 • Een manegesweater/bodywarmer of een effen sweater of een witte blouse met lange mouwen of rijjasje met plastron en witte handschoenen.
 • Witte rijbroek (heb je een jasje dan hoort daar een witte rijbroek bij) of een donkere rijbroek.
 • Rijlaarzen, rubber of leer of jodphurschoenen in combinatie met chaps (zonder franjes)
 • Handschoenen zijn niet verplicht, maar als je ze draagt, dan moeten het witte zijn,zodat de jury je handhouding beter kan zien. Rijdt je helemaal in het officiele zwart/wit wedstrijdtenue dus met witte broek, plastron en zwart rijjasje, dan horen daar ook witte handschoenen bij!!
De proeven zijn vanaf september 2016 (enigszins) gewijzigd en op de site van de KNHS te vinden. Je kunt ze zelf even downloaden of afdrukken. Het kan ook via een app gedownload worden.
Startlijst
Download hier de meest actuele startlijst voor de wedstrijd van 24-06-2022

Meer informatie

Een startlijst zal ongeveer vijf dagen voor de wedstrijd online beschikbaar zijn.

In de startlijsten wordt in het vervolg direct rekening gehouden met het losrijden binnen en het losrijden buiten. En startlijst waarin beide mogelijkheden zijn opgenomen dus!

Wedstrijd startlijst op website: De startlijst voor de wedstrijd staat altijd een week voor de wedstrijd op de website. Er staan 2 rijen met start tijden: de eerste met tijden voor als we binnen los gaan rijden en de tweede met tijden voor als we buiten losrijden. De tweede is voor als het mooi weer is en we in de buitenbak achter elkaar door kunnen losrijden, zodat de proeven binnen aaneengesloten kunnen worden gereden. Als het slecht weer is, dan moeten we binnen losrijden in groepen en dat kost dus extra tijd = 15 minuten per groep. (zie lijst) Het ligt dus aan het weer! Kom op tijd! Denk aan het verzorgen van je paard of pony! Daar kun je 's morgens of direct na school al op tijd mee beginnen! Mocht u twijfelen, neem dan even contact met ons op. Kijk even naar het lijstje met tips voor de wedstrijd , ook op de website te vinden HIERONDER!

Promotiepunten

Download hier de Promotie Punten Lijst (01-10-2019, 10:34)

Meer informatie

Hier boven vind je de Promotie Punten Lijst. Zo kan iedereen kijken of zijn of haar gegevens kloppen.

Je kunt deze lijst downloaden of direct openen vanaf de website...

Uitslagen

Er zijn momenteel geen uitslagen.

Telefoonnummer: 0314 37 85 96 E-mail: info@loenhorst.nl

Laatste nieuws

Routebeschrijving

Manege Het Loenhorst in Hummelo
Familie Meier
Loenhorsterweg 7
6999 DT Hummelo

Telefoon: 0314 37 85 96
E-mail: info@loenhorst.nl


Grotere kaart weergeven